“Carré is Amsterdam op zijn best: een chique feest voor iedereen.” Eberhard van der Laan

 

De magie van Carré

Op 3 december 2013 bestond Koninklijk Theater Carré 126 jaar. Sinds Oscar Carré zijn theater aan de Amstel realiseerde, heeft het talloze toeschouwers weten te bereiken. Naar Carré gaan was en is een feest. Een feest van betovering en ontroering, van dromen en kansen, van nostalgie en vernieuwing. Dat is wat het Carré Fonds in stand wil houden. Het Fonds ondersteunt Carré op drie thema’s: theaterinnovaties & monument, jongereneducatie en producties.


Stichting NH 1816 geeft talent de ruimte in Koninklijk Theater Carré

Al langer bestaat bij Carré de wens om het voortoneel zodanig te vernieuwen dat de grote zaal ook rond grotere (meerdaagse) voorstellingen flexibel gebruikt kan worden. Stichting NH 1816 maakt deze lang gekoesterde wens mogelijk door 800.000 euro aan het Oscar Carré fonds te schenken.

Zowel Carré als Stichting NH 1816 zijn trots om dit mooie project juist nu te kunnen realiseren. Madeleine van der Zwaan zegt hierover; "Als Theater zijn wij voortdurend bezig om nieuwe mogelijkheden te bieden aan toekomstig toptalent. Met deze bijdrage kunnen wij de flexibiliteit van de zaal vergroten en daarmee nog meer mensen van ons mooie Theater laten genieten".

Hein Aanstoot, voorzitter van de Stichting NH 1816 is verheugd dat Carré haar doelstellingen door de substantiële gift kan realiseren; "Als Stichting gelieerd aan de coöperatieve pariculiere verzekeraar NH 1816 hebben wij uit maatschappelijke betrokkenheid al veel mooie projecten mogelijk gemaakt, maar deze samenwerking met Carré beschouw ik als heel bijzonder."

 

Nieuwe Geefwet

Een gift aan een ANBI die is aangemerkt als culturele instelling, levert tijdelijk extra voordeel op in de inkomstenbelasting. Het Oscar Carré Fonds heeft een culturele ANBI status. U mag uw gift aan het Oscar Carré Fonds vanaf 1 januari 2012 met een multiplier van 25 % verhogen. De belastingdienst accepteert dus dat u een kwart meer aftrekt dan u eigenlijk heeft geschonken. Deze extra aftrek geldt voor een maximum aan schenkingen van € 5.000 per jaar. Er geldt dus een plafond: u kunt in totaal maximaal € 1.250 per jaar extra in aftrek brengen. Indien u meer dan € 5.000 per jaar aan culturele instellingen schenkt, dan is ook dit extra bedrag nog steeds aftrekbaar, maar dan zonder multiplier. Zie ook Giftvoordelen

 

 Oscar Carré

In 1887 liet Oscar Carré voor zijn circus een theater bouwen aan de Amsterdamse Amstel. Met zijn schitterende voorstellingen en het voor die tijd zeer innovatieve circusgebouw trok Carré avond aan avond volle zalen. Nog altijd ademt het theater de geest van paardenliefhebber, circusmonarch én cultureel ondernemer Oscar Carré.

Jaarverslag Carré Fonds 2013

U kunt in het jaarverslag lezen over het derde jaar van het Carré Fonds; wat is er ondernomen en bereikt. We zijn er trots op en dankbaar dat zo velen zich hiervoor inzetten en bijdragen. Dank u wel voor uw interesse en steun. We hopen dat u ook in 2014 en de toekomst bij het Oscar Carré Fonds betrokken wilt blijven. U kunt het jaarverslag hier downloaden of we sturen u per post of email graag een exemplaar toe als uw verzoek en adres kenbaar maakt via email fonds@carre.nl of telefonisch 020 5249420.